Mapa strony Kontakt Sklep internetowy
szukanie zaawansowane
RODO
RODO na rck.com.pl

RODO

KLAUZULA INFORMACYJNA - ART. 13 RODO

DLA UCZESTNIKÓW IMPREZ KULTURALNYCH I ROZRYWKOWYCH

ORGANIZOWANYCH W TRAKCIE EPIDEMII WIRUSA SARS-COV-2 W POLSCE

 

 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku
z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych - RODO) (Dz. Urz. UE L 2016 Nr 119, s. 1) informujemy, że:

 

1)      Administratorem Państwa danych osobowych jest Raciborskie Centrum Kultury,
ul. Chopina 21, 47-400 Racibórz
, adres e-mail: sekretariat@rck.com.pl.

2)      Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym można się skontaktować pod adresem: ul. Chopina 21, 47-400 Racibórz, e-mai: iod@kwiecienipartnerzy.pl.

3)      Państwa dane przetwarzane będą w celu zapobiegania, przeciwdziałania i zwalczania COVID 19 oraz w celu ochrony zdrowia i życiauczestników wydarzeń organizowanych przez Raciborskie Centrum Kultury,w związku z działaniami profilaktycznymi podejmowanymi na podstawie Wytycznych dla organizatorów imprez kulturalnych
 i rozrywkowych w trakcie epidemii wirusa SARS-CoV-2 w Polsce, wydanych przezMinisterstwo Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu oraz Głównego Inspektora Sanitarnego, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. c), e) i f) RODO. Dane osobowe w postaci stanu zdrowia uczestników wydarzeń przetwarzane będą na podstawie art. 9 ust. 2 lit. i) RODO.

4)      Odbiorcami Państwa danych osobowych mogą być podmioty uprawnione na mocy obowiązujących przepisów prawa do pozyskiwania danych (np. odpowiednie służby sanitarno-epidemiologiczne, bądź medyczne w zakresie ratowania życia/zdrowia) oraz organy państwa.

5)      Państwa dane przetwarzane będą przez okres do 14 dni od daty zakończenia wydarzenia lub w przypadku wystąpienia zakażenia wirusem SARS-CoV-2- do czasu zakończenia postępowań administracyjnych i cywilnych prowadzonych przez organy administracji lub sądy.

6)      Posiadają Państwo prawo do: żądania od Administratora dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, przenoszenia danych - w zakresie, w jakim zezwalają na to aktualne przepisy prawa.

7)      Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy.

8)      Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne do wzięcia udziału
w wydarzeniu.

9)      Dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również
w formie profilowania.

 

Podaj adres email osoby, której chcesz polecić artykuł::
Podaj imię polecającego::
Podaj swój adres email:
25
Wrzesień 2021
PoWtŚrCzPtSoNd
30311
2
34
5
6
7
8910
11
12
13
14
151617
18
19
20
21
22
23242526
27
28
29
30
123
Polecane galerie i media
Newsletter
Bezpieczne płatności realizuje dotpay.pl

Miasto RaciborzPowiat RaciborzPWSZProgram Dom Kultury+ Inicjatywy Lokalne Narodowego Centrum KulturyNasz Raciborzi-region.euRaciborzGazeta informatornowiny portalPortal inforacibórzBank SpółdzielczyLogo VanessaNowinyKonkursu na Najlepszy Spektakl Teatru Niezależnego „The best OFF”
RCK © 2011 Wszystkie prawa zastrzeżone Raciborskie Centrum Kultury, 47-400 Racibórz, ul. Chopina 21, tel. 32 415 31 72, tel./fax 32 415 25 40 Realizacja: Margomedia
Portal www.rck.com.pl wykorzystuje pliki cookies, czyli tzw "ciasteczka". W przypadku braku akceptacji korzystania z plików cookies prosimy o opuszczenie strony.
Zamknij